Ippe Natunen Kuopion Uimaseuran valmennuspäälliköksi 23.8.21 alkaen
SeuraJulkaistu: 05.08.2021 09.00

Ippe Natunen Kuopion Uimaseuran valmennuspäälliköksi 23.8.21 alkaen

Ippe Natunen on toiminut 14 vuoden ajan Suomen Uimaliitossa valmennuspäällikkönä, uintiurheilun kehityspäällikkönä ja viimeisinä vuosina urheilutoimenjohtajana. ”Tänä aikana Uimaliitossa on tehty kaikkien uintiurheilulajien urheilijan polut ja KIHUn kanssa Huippu-urheilun vaatimuksia -kirja. Olen vastannut huippu-uintitoiminnasta ja toiminut kouluttajana myös valmentajan ammattitutkinnoissa sekä vetänyt Olympiakomitean tähtiseuraohjelmaan liittyvää huippuseuratoimintaa. On hienoa, että voin antaa tätä osaamistani nyt Kuopion Uimaseuralle.”

Ippe on Kuopion Uimaseuran kasvatti ja edustanut seuraa 1970- ja 80-luvuilla SM-tasolla uinnissa ja vesipallossa sekä urheilu-uransa jälkeen aloitti valmentajauransa KuUS:n riveissä. Ippe kertoo, että kokee KuUS:n erittäin rakkaaksi edelleen ja oli erittäin otettu kun hänen entinen valmentajansa Harri ”Muru” Turunen otti yhteyttä Uimaseuran asioissa.

”Tunnen olevani etuoikeutettu, sillä olin jo suunnitellut muuttoa Kuopioon ja tunnen jo Uimaseuran keskeiset toimijat hyvin”.

Kuopion Uimaseuran pitkäaikainen puheenjohtaja Teemu Turunen kertoo, että seura on useamman vuoden etsinyt tekijää, joka kokoaisi Uimaseuran toiminnot yhteisen tavoitteen alle.”Tulokset näkyvät varmasti kunnolla vasta vuosien päästä, mutta on todella innostavaa kun saadaan kehittäminen nyt käyntiin”.

Kuopion Kuntolaakson uimahalli täytti juuri yhden vuoden, ja olosuhteet uintiurheilulle on kaupungissa nyt aivan huippuluokkaa. Tavoitteena on nostaa Kuopion Uimaseura suureksi liikunta- ja urheiluvaikuttajaksi kaupungissa sekä tuottaa laadukkaita palveluita monipuolisesti uintiurheilun kaikilla osa-alueilla. Myös yhteistyö Kuopion alueen Urheiluakatemian kanssa varmasti tiivistyy jatkossa edelleen.

Myös Uimaseuran toiminnanjohtaja Tua Turunen odottaa innolla yhteistyötä uuden valmennuspäällikön kanssa. ”Nyt voidaan toteuttaa se viimeinen ryhtiliike, että seura pääsee todella lentoon. Olemme tehneet Ipen kanssa aiemminkin yhteistyötä esimerkiksi vesipallon valtakunnallisessa kehitystyössä, ja on ilo päästä työskentelemään vahvasti yhdessä”.